2 okt. 2009

Petras chokladbollar!!

Ingredienser:
150gr rumstempererat gott smör av god kvalitet, gärna saltat
lite mindre än 2dl rårörssocker och brun farin, blandat eller bara det ena
4 dl havregryn
1 tsk salt (smakförstärkare)
1,5 msk vaniljsocker av god kvalitet med äkta vanilj i
5-6 msk kakao av supergod kvalitet... viktigt!
Blanda ca 1 dl juice(apelsin, äpple eller saft) med en tesked snabbkaffepulver

Häll alla torra ingredienser i en skål, blanda väl. Skär smöret i skivor och lägg i, rör = massera ihop smöret med de torra ingredienserna i minst 5 min, när du inser att det inte går mer kan du börja hälla på juice/kaffeblandningen lite i taget tills du tycker att det verkar bra. Rulla kulor som är lite mindre än en pingisboll, rulla dem i havregryn eller kokos eller kakao eller något annat lämpligt. Lägg in i kylen så att de blir lite hårdare och mer lättätna. Njuuut!
Tyvärr har jag inga bilder på mina goda chokladbollar eftersom vi åt upp alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar