23 feb. 2010

Ett lyyysande projekt...

 
Rya på 2/2 kypert
  
TOTAL lättnad efter överstådd redovisning!!!
Ja, verkligen!!!
Åh vad det var skönt när jag hade redovisat och det började sjunka in att jag nu kunde slappna av! Redovisningen gick bra, jag fick sagt det jag ville och det jag inte hann med att berätta om fanns med i den skrivna rapporten om projektet. Det verkade som att lärarna och de andra i min klass fattade vad jag ville få sagt och att de kunde följa med i min process och mina tankar. Sambandet mellan mina två inspirationskällor, ryatäcken och natt- och spedetröjor, uppfattades också. Mina produkter kom som en fin överraskning på slutet och ibland kom jag med små vitsigheter för att lätta upp på det hela och de togs emot på ett otvunget sätt med spontana skratt och ryckningar i mungipor. Den direkta kritiken efteråt var faktiskt positiv men jag ser fram emot lärarnas utvärdering av mitt projekt, där kommer det fram vad de verkligen tyckte.
  
Flossa med ouppklippta öglor
  
  
Slarvtjäll i rombform
 
I like weaving :o)
but I also like knitting :oP

10 feb. 2010

Kragen!

 
  

Mm, äntligen har jag tagit mig i kragen och fotat min Chopinkrage på en människa. I skolan skulle vi bli inspirerade att väva utifrån ett musikstycke av Chopin, som tur var passade musiken väldigt bra med några idéer jag hade redan innan, hep! När man bär den kan man nästan inte se kypertbindningen, den tittar fram beroende på hur man rör sig, det är super! Nu ska jag bara sätta den i produktion och erövra världen, se upp, här kommer jag!!!

4 feb. 2010

Stickprover, stickprover, stickprover!

Jaa, massor av stickprover produceras och det är ganska trevligt, jag lär mig en hel massa, är inte så high på stickning eftersom virkning och nålbindning är mer min grej men varför inte bli high på det hela... Ovan, en trevlig rundad kant som jag hittade i Vibeke Linds bok Nordisk strik, den finns översatt till svenska också och är ohurligt trevlig med massor av intressanta mönster, spännande historia, inspirerande bilder osv. Hursomhelst så började jag att fundera på om man kunde sticka mönstret omvänt, det kunde man såklart, då blev det inte så runda former utan mer zickzackigt, fast det beror ju på hur långt man stickar innan man börjar sticka åt andra hållet. Nu börjar jag tänka i halsduk, det gör jag ofta när jag provar mig en ny teknik...
 
  
Provade även att sticka den här grejen som Vibeke skriver typ så här om: Ett enkelt bruksmönster  från en gammal, dansk manströja (man skiftar mellan ett varv räta maskor och ett varv varannan rät, varannan avig). Aaaah, jag älskar såna korta enkla förklaringar som man själv kan hitta på något eget utifrån. Framsidan är väl sådär men baksidan blev väldigt fin med de räta maskorna som poppar ut ur ytan, i det här garnet ger det en pärllik effekt.
Egentligen har jag inte alls tid att sitta här och fundera på stickning, jag borde beräkna ett mönster till min ryaväv... Jaaa...

3 feb. 2010

 
  
Mitt i allt det vita har jag brutit av med lite färgglada sidoprojekt. Några vänner i Japan har fått en son och jag ville gärna göra något till honom, efter lite funderande kom jag fram till att en virkad Garder med bjällror i var grejen eftersom K och K (lille Ks föräldrar) möttes i Danmark. En Garder är en soldat som vaktar Dronningens slott i Köpenhamn och det är sista skriket i Danmark att inreda barnrum med, på tapeter, kuddar och som trendiga leksaker mm. så jag tyckte att Danmarkskopplingen passade fint. Gardern blev söt, den ser hemmagjord ut, den ler och den  låter när man skakar på den, helt enkelt perfa :o)

 
Innan jul blev jag som vanligt stressad av den avslutande, extra stora terminsuppgiften i kombination med julklappsinförskaffande, en önskan om ett socialt umgänge samt planerande av den stora resan hem. I såna lägen krystar jag ofta fram helt omotiverade och orealistiska projekt utöver min övriga börda, denna gången i form av broderade knappar. Någonstans i bakhuvudet visste jag att det var onödigt men hoppades fåfängt att jag kunde virka armband till dem och ge bort i julklapp... Yeah right! Nu ligger de i fönsterkarmen och väntar på våren.