29 mars 2010

Familjestolt :o)

Japp, denna gången över min pappa. Vill man se på fint måleri i påsk (2-11 april) så passa på här i mitt barndomshem, nr.2. Eller strax efter påsk i Malmö på Galerie Holm (10-25 april).
 

24 mars 2010

Motsatsen till broderat blod?

Idag berättade jag för en av mina medstuderande att jag skrattade som bara den när jag läste på hennes blogg om vad hon valt att göra i det här projektet, det totalt motsatta av det jag lagt upp på min! Jag broderar blod och krig (fast det kommer lite kärlek och sånt också sen) och hon frossar i tyll, blommor och bröllopsklänningar! Förra året under ett maskinbroderiprojekt hade jag hittat jättetjusig pärlemorskimrande tråd, då kom hon fram till mig och sa nåt om att det passade nog jättefint till änglar och älvor, men jag bara "Jaee... jag tänkte brodera dödskallar"! Men det är bra med min klass, jag känner verkligen att jag gillar alla i den (just för att vi är så olika kanske) och att vi respekterar varandras uttryck och idéer. det är såå viktigt! Men jag önskar kanske att det var mindre uppdelat i grupper och att alla verkligen pratade med alla, typ heeela tiden :o)

Förövrigt så är jag färdig med en flera år gammal skuld...
 Javisst har jag satt igång med årets nålbindande men det går långsamt!! På utbildningen kör vi fortsatt på med projekt efter projekt och det är svårt att ta ledigt och tänka -Nu ska jag vila mig och göra något icke skolrelaterat! Kanske för att skolgrejorna också är kul... men jag övar mig på det och de här tjusiga strumporna är alltså resultatet av mina ansträngningar och jag kan nu stryka den här skulden från min att-göra-lista. Nu är där bara sjutusensjuttiosju punkter kvar att jobba på!

23 mars 2010

Blodet sprutar!



Ja inte riktigt blod som tur är men väl silke som ska likna blodsplatter!! Provar lite olika idéer, började med merceriserad bomull som kedjestygn men har nu närmat mig det historiska med silketråd och klyvsöm. Ja, äkta material kan man lita på, det blir bara så vackert, vilken lyster! Angående sidenapplikationen så har jag också närmat mig det historiska, varför klydda med vliseline och skit när man kan hålla det enkelt? Rita ut formen spegelvänt på sidentyget, klipp ut med sömsmån, placera ut på underlag med blyertslinjerna neråt, nåla fast, vik in sömsmånen, sy fast med pyttestygn längs med kanten och Voila! Det blir bara så bra! Nålhålen kan man dra lite över med nageln så att de inte syns... Superenkelt!

7 mars 2010

Euravantar. Eura mittens. :o)

 
  
Detta är min tolkning av Eura-vanten. Som originalet är de gjorda av ullgarn växtfärgat rött, gult och blått. Väldigt cirkus. :)
This is my interpretation of the Eura mitten. As the original they are made of woolyarn, plantdyed in red, yellow and blue. Very cirkus like. :)
In the link above you can find more info about the interesting find, text in finnish language.

6 mars 2010

De gillade den! ^_^

Den lokala djuraffärens maskot fick en virkad luva förra fredagen och igår, en vecka senare satt den fortfarande kvar = de gillade den. Funderar på att byta ut den nästa vecka hi hi!

2 mars 2010

Och julen vara skall till påska.

 
Nädå, men här kommer bilderna från skolans årliga julmar... förlåt, konsthantverksmarknad innan jul. Först mitt eget bord såklart.
  
 Massa sjalar, halsdukar, örhängen, armband, brosher och mössor.
  
 Ja, och mitt växtfärgade garn såklart. I trevliga A:s hörna fanns det örhängen och hårklämmor med virkade blommor, inspirerad av den klassiska danska Marguerit-serien, samt jättefina pungar med bilder, pärlor och maskinbroderi.
  
 Mina grannar på ena sidan. U och F hade inte så mycket att visa men var desto flitigare, tur var det för det kom få besökare och jag som glömt min nålbindning hemma hade en låååång dag.
  
Min granne på andra sidan. Tines prinsess-set var ljuvliga, se bara denna grå ensemble. Vi har ofta pratat om att hon borde sy upp några i vuxenstorlek också, åtminstone kjolen.
  
 Mina grannar mitt emot. Mor och dotter höll humöret uppe trots de få besökarna.
  
 Några förstaklickare E & A, som minsann vet hur man stickar, superfina strumpor av isländsk ull.
  
 En av de tredjeårsstuderande som jag inte känner så bra men som hade fina grejor på sitt färgkoordinerade bord.
  
 En annan av de "gamla" som också hade fina grejor, jag gillade speciellt diademen med de öppna blomformerna.
  
 Avslutningsvis två av de "små" som jag inte heller lärt känna så bra än, deras bord lyste verkligen upp i rummet med sin färgprakt.
  
 Där var naturligtvis fler bord på marknaden men det är svårt att ta någorlunda bra bilder i det gula ljus som lysrören bidrar med, det ska helst vara nära fönsterna om det ska bli bra. Nästa jul hoppas jag att vi gör mer ut av PR-delen så att det kommer riktigt, jättemånga besökare och man får en massa direkt respons på sina grejor. 
Peace out.